Stichting Chaam Cycling Challenge is per 2021 de nieuwe naam voor Stichting MTB Chaam, welke in januari 2015 opgericht is door een groep enthousiaste mensen die al sinds het begin in 2009 betrokken zijn bij de organisatie van de MTB Challenge Chaam.

In 2020 heeft het bestuur, om verschillende redenen, besloten haar evenementen in een nieuwe jas te steken. De belangrijkste reden is de wens om een geheel fietsweekend te gaan organiseren, met op iedere dag een andere discipline. Daarnaast speelt ook de verplaatsing van het evenement naar het 3e weekend in September mee.

Stichting Chaam Cycling Challenge: Nieuwe naam, (Beh)oude(n) principes!
Sociale betrokkenheid en kwaliteit hebben hierbij altijd voorop gestaan. Deze sociale betrokkenheid mag blijken uit het voortdurend op zoek zijn naar samenwerking met en ondersteuning van maatschappelijk verantwoorde organisaties en  initiatieven.

Net als voorgaande jaren heeft dit weer geresulteerd in een samenwerking met gijsje

Verder is voor de organisatie al jaren een onmisbare partner:

RCN De Flaasbloem  (gastheer op de start & finish locatie)
logo-RCN-(1)

IMG_4183
Om het maatschappelijk verantwoord ondernemen verder te onderstrepen en nog meer aandacht voor de regio te genereren heeft de stichting het Cittaslow keurmerk aangevraagd bij de gemeente Alphen-Chaam. Op 16 oktober 2015 hebben we dit keurmerk ook daadwerkelijk in ontvangst mogen nemen.

Het harde werken van de vele enthousiaste en toegewijde vrijwilligers leidt keer op keer tot vele tevreden deelnemers.  De pechgevallen worden steeds weer professioneel op weg geholpen door onze hoofdsponsor Rogier Michielsen (Fix and Ride) en Jeroen van Boxel (Tweewielerspecialist van Boxel).  De goed uitgeruste pauzeplaatsen (camping ‘t Zand, minicamping Schouteveld en familie van den Bosch) ademen altijd weer een tevreden sfeer uit waar de deelnemers zich te goed doen aan een ruime keuze versnaperingen.

Na de 8e editie in 2016 heeft al het harde werk van al die vrijwilligers, maar ook de bijdrage van sponsoren en zeker de passie van onze gastheer en de volledige organisatie geleid tot een promotie tot 3-sterren tocht waarmee we ons een NTFU klassieker mogen noemen!. Iets waar we heel erg trots op zijn!! Na de 9e en ondertussen ook de 10e editie is de classificering ‘NTFU extra goed geregeld’ toegekend die ons opnieuw onderscheid van andere tochten. Die 10e editie van de enige echte MTB Challenge Chaam heeft plaats gevonden op zondag 7 oktober 2018 met weer een heel mooi aantal deelnemers aan de start.