MTB Challenge 2021: Wat gaat er veranderen?

seizoen2021

Nu er dit jaar door de corona situatie geen MTB Challenge georganiseerd kan worden, rijst de vraag: Komt er in 2021 dan wel een MTB Challenge in Chaam? Jazeker! Wel zullen een aantal zaken veranderen.

Stichting MTB Chaam heeft de handen ineen geslagen met een aantal andere fietsclubs en sponsoren om op de langere termijn een groter fietsevenement in Chaam op de kaart te zetten. Het nieuwe evenement Chaam Cycling Challenge zal plaats vinden in het derde weekend van September en meerdere fietstochten omvatten.

Fietsen is in 2020 populairder geworden, er staan steeds meer fietstochten op de kalender. Door het organiseren van zowel een race toertocht op zaterdag als een MTB toertocht op zondag, beoogd de stichting een grotere doelgroep te bereiken. Er wordt zelfs gekeken naar mogelijkheden om een gravel toertocht in Brabant toe te voegen aan het weekend.

race gravel mtb event

Het aantrekken van meer deelnemers draagt ook bij aan de missie van Stichting MTB Chaam. Al jaren ontvangen goede doelen een bijdrage uit de opbrengsten van de activiteiten. De komende jaren zal Stichting Gijsje Eigenwijsje het hoofddoel zijn waarvoor gefietst gaat worden. Stichting MTB Chaam hoopt uit haar opbrengsten een hoger donatiebedrag te kunnen schenken. De steun aan Gijsje Eigenwijse betekent dat nog meer gezinnen met kinderen met een levensbedreigende ziekte een weekje weg gegund kan worden. Het wielerweekend Chaam Cycling Challenge sluit hiermee mooi aan op andere bekende fiets evenementen voor Gijsje Eigenwijsje zoals de Mathieu Hermans Klassieker (in april) en De Speer van Rijsbergen (in juni). Chaam hoort en past mooi in dit rijtje!

Het doel van Stichting MTB Chaam is om iedere toertocht te organiseren onder het NFTU keurmerk ‘Extra Goed Geregeld!’. Kwaliteit, sportiviteit gastvrijheid en gezelligheid vormen de belangrijkste uitgangspunten. Een dergelijk wielerweekend kan alleen tot stand komen door strategisch samen te werken met andere partners. Fietsclub Kees van Boxel en verschillende partners en sponsoren van Stichting MTB Chaam hebben de handen al ineen geslagen om tot een nieuwe opzet en inzet van vrijwilligers voor het wielerweekend te komen.

De datum voor de eerste Chaam Cycling Challenge is reeds bekend: 18 en 19 September 2021. Voor meer informatie volg je het nieuws op deze website en Facebook.

Contact ons

Bel ons of vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.